Gyakran ismételt kérdések

Mi az a WYW katalógus?

A WYW katalógusok legfontosabb jellemzője, hogy a hasonló tematikájú weblapokat egy helyre, kategóriákba gyűjti össze. Minden ilyen kategóriának a neve, a benne található honlapok témáját tükrözi. Az oldalainkon szereplő weboldalakkal nem állunk közvetlen kapcsolatban, így egy adott honlapot érintő konkrét kérdésekre nem áll módunkban, és nem is tudunk válaszolni.
Az oldalainkon szereplő információkat garancia nélkül jelenítjük meg, nem vállalunk felelősséget a hozzánk benyújtott anyagok pontosságáért, valódiságáért, ezért kérünk mindenkit, hogy felhasználás előtt ellenőrizzen minden olyan információt amit az oldalról gyűjtött!

Hogyan kerülhet be a weboldalam a katalógusba?

A felső menüsorban, a Linkajánlás megnevezésű linkre kattintva ajánlhatod ingyenesen a weboldalad. A honlapokat a szerkesztők a jóváhagyás előtt ellenőrzik.
Tipp: Link küldés előtt, az oldalon válaszd ki a honlapodhoz legjobban illő kategóriát, kattints rá, majd miután megnyitottad, akkor kattints a Linkajánlás menüpontra. Így a kategória legördülő menüben, az általad kiválasztott kategória lesz kijelölve, mely következtében garantáltan jó helyre fog kerülni a linked.

Van valami feltétele a WYW oldalakra való bekerülésnek?

A jóváhagyás feltétele az, hogy a honlapod ne sértse az általánosan elfogadott Internetes normákat, tartalma ne legyen közízlést sértő, becsületsértő, fajgyűlölő, erőszakos, sértő, zaklató vagy bármilyen más okból kifogásolható, és el kell fogadnod a link ajánlás feltételeit:
Weboldal ajánlási feltételek

Nem jelenik meg a weboldalam, eltűnt a weboldalam. Mi a teendő?

Ellenőrizd, hogy a feltételeknek megfelel-e a weblapod.
Amennyiben igen, vedd fel a kapcsolatot a szerkesztőkkel.
Az oldal ajánlása után, nem azonnal jelenik meg weboldalad katalógusunkban, megjelenés előtt egyik szerkesztőnk ellenőrizni fogja az oldalt, és ha minden feltételünknek megfelel, jóváhagyásra kerül.
Az oldal jóváhagyásáról, vagy elutasításáról, az általad megadott email címre, automatikus értesítést küldünk.
A weboldalak jóváhagyási ideje, a beérkezett linkek számától függően, hoszabb időt is igénybe vehet, de minden ajánlást igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül elbírálni.

Hogyan módosíthatom a linkem?

A menüben kattints a "Keresés" linkre, majd keress rá a weboldaladra: Pl.: www.az-en-oldalam.hu
Miután megtaláltad az oldalad, kattints a hivatkozásod alatti "Weboldal részletei" menüpontra, majd a részletek oldalon a "Hibajelentés" menüpontra, ott töltsd ki értelemszerűen az űrlapot. Ha weboldalad esetleg több kategóriában is szerepel, akkor minden hivatkozásnál írd le részletesen a módosítási kérésed. (Címsor, leírás, URL cím stb...)

Ha több katalógusunkban is szerepel weboldalad, minden katalógusból el kell küldened módosítási kérelmed.

Címsor, és leírás módosítást csak akkor kérj, ha az oldal tartalma az ajánlás óta jelentősen megváltozott, vagy olyan helyesírási hibát fedezel fel, melyen Te is, és mi is átsiklottunk.

Az oldal láblécében található üzenet a szerkesztőnek, ill. főszerkesztőnek menüpontban, ne kérj módosítási kérelmet, mert technikai okok miatt nem áll módunkban reagálni a kérésekre, mivel a "Hibajelentés" menüpontunk ezt a célt szolgálja.
Kérjük vedd figyelembe, hogy a beérkezett módosítási kérelmek számától függően, a módosítások végrehajtása hosszabb időt is igénybe vehet!

Weboldalak előnézeti képeivel kapcsolatos segítség

A weboldalak előnézeti képeit programunk generálja.
Minden weboldalhoz megpróbálunk képet készíteni, de ez nem minden esetben sikerül.
Programunk, minden weboldalnál egy percig próbálkozik kép generálásával, amennyiben a weboldal minden eleme nem töltődik be egy perc alatt, az előnézeti kép elkészítése sikertelenné válik. Programunk még kétszer próbálkozik előnézeti kép generálásával, amennyiben továbbra is sikertelen, akkor a "Kép hamarosan", vagy "Nincs elérhető előnézeti kép" felirat jelenik meg.
Ezek után már csak az előnézeti képek teljes frissítésekor lehet esély előnézeti kép megjelenésére.
Bizonyos szkriptek is megakadályozhatják programunkat a kép generálásában, pl. automatikus oldal újratöltések, vagy robotokat tiltó védelmi rendszerek és egyebek...

Megváltozott az oldal képe az ajánlás óta!
Ez esetben küldj egy hibajelentést, a "Hogyan módosíthatom a linkem?", segítség menüpontban írottak szerint.

Fehér az előnézeti kép az oldalamról!
Elképzelhető hogy az oldalad át van irányítva, és programunk a köztes oldalról készített képet. Ezen sajnos nem tudunk segíteni, vedd fel a kapcsolatot a webmestereddel.

Szerkeszthetek én is egy WYW oldalt?

Igen, szerkeszthetsz! Akkor jelentkezz, ha tisztában vagy vele, hogy mik azok a weblinkek, és mi is az a tematikus linkgyűjtemény, illetve ellegendő időt tudsz fordítani az oldal szerkesztésére és karbantartására.
  1. A jelentkezés előtt, nézd át a már meglévő oldalakat, olyan témát válassz, ami még szabad.
    A jelentkezéshez pontosan ki kell töltened a Jelentkezési űrlapot, majd elküldeni a részünkre. Az általad kiválasztott téma könyvtárát elkészítjük neked, létrehozzuk a http://valamilyentema.wyw.hu/ domaint és levélben értesítünk róla. Kapsz egy felhasználónevet és egy jelszót oldalad adminisztrálásához, és máris kezdheted is a munkát.

  2. Biztosítunk a számodra saját reklámfelületet, amit szabadon felhasználhatsz saját honlapod, honlapjaid népszerűsítésére, vagy akár értékesíthetsz is. Az ajánlott linkekkel is te gazdálkodsz, természetesen figyelembe kell venned szerkesztési alapelveinket.

  3. Olyan témát válassz magadnak, mellyel szívesen foglalkozol, esetleg értesz is hozzá, és a témában minimum 10 főkategóriát létre tudsz hozni, melyek alá berakosgatod az összegyűjtött linkeket. Rendszerünkben lehetőség van alkategóriák létrehozására is, emiatt nagyon jól kezelhető és jó felépítésű oldalt, oldalakat tudsz létrehozni. Jól gondold át az oldal szerkezetét a legelején, hogy minél tartalamasabb mindenki számára értékes linkeket, információkat tudj szolgáltatni.

  4. Az oldalad akkor indítjuk el, ha a 10 főkategóriában összességében legalább 100 linket begyűjtöttél. Az a lényeg, hogy üresen nem állhat egy kategória sem. Ügyelj arra, hogy ne vigyél fel és ne hagyj jóvá "rosszminőségű" oldalakat, mert ezekkel saját lapod és a WYW-et is minősíted. A linkeket begyűjtheted keresőkből, megnézhetsz más linkoldalakat is a szerkezeti felépítés segítségéül, de próbálj meg minél egyénibb oldalt létrehozni. Előbb-utóbb, ahogy egyre sikeresebb lesz az oldalad, küldeni fogják a webmesterek, honlaptulajdonosok a linkeket, melyről email-ben értesülni fogsz.

  5. Mielőtt hozzákezdesz a munkához, nézz át egy-két, már elkészült WYW oldalt, hogy lásd miről is van szó. Pl.: Autó.wyw.hu


  6. Ha felkeltete érdeklődésed a WYW, és úgy érzed képes vagy egy jó téma elkészítésére, ne habozz, jelentkezz most szerkesztőnek. Építsünk együtt egy jó felépítésű webkönyvtárat!

  7. JELENTKEZEM

© 2006-2024 Anglia - wyw.hu (http://anglia.wyw.hu)